Vrienden van OBK

Het in stand houden van een muziekvereniging op het niveau van Fanfare OBK is ontzettend moeilijk. De kosten voor aanschaf instrumenten, bladmuziek, professionele muzikale leiding en een eigen jeugdopleiding door bevoegde docenten zijn erg hoog.

In 2004 heeft een groepje betrokkenen het plan opgevat om OBK financieel te steunen. Dit plan is gerealiseerd door de oprichting van de Stichting Vrienden OBK. Op dit moment bestaat de stichting uit 85 begunstigers, die per jaar € 50,= bijdragen. De begunstigers zijn particulieren en bedrijven uit Westervoort en omgeving.

Het bestuur van OBK geeft via een wensenlijst door welke zaken door de Stichting financieel gesteund kunnen worden. In de praktijk wordt het geld voornamelijk besteed aan de jeugdopleiding, zoals kosten docenten, theorielessen, bladmuziek en aanschaf van instrumenten voor leerlingen. Daarnaast dragen we bij in de extra kosten die het Fanfareorkest maakt voor het bezoeken van een concours.

Stichting vrienden van OBK heeft al meer dan 10 jaar OBK structureel kunnen helpen en wil dit de komende jaren ook graag blijven doen. Hiervoor is het nodig dat het aantal begunstigers toeneemt en niet – zoals nu helaas het geval is – minder wordt. Daarom doen we een beroep op u om begunstiger te worden via de Stichting Vrienden OBK.

Contact

Jan van Brink, secretaris Stichting Vrienden van OBK. Voor contactgegevens zie hier.