Opleidingsorkest

Samen spelen is veel leuker dan alleen! Bovendien bevordert dit de klank en is het goed voor het muzikale gehoor. Daarom is er een opleidingsorkest opgericht voor alle leerlingen die de basis van het spelen en het noten lezen onder de knie hebben. Meestal betekent dit dat al na zo’n 6 maanden meegespeeld kan worden in het opleidingsorkest. Voor informatie over de individuele opleiding voor het bespelen van een instrument, zie hier.

In het opleidingsorkest spelen beginnende leerlingen, die iedere dinsdagavond bij elkaar komen om samen te repeteren. Tijdens de concerten van het Fanfareorkest laat ook het opleidingsorkest horen waarop ze in de voorgaande periode samen hebben gestudeerd.

Het opleidingsorkest staat onder leiding van Jasper Arts. Jasper is hoornist en heeft Klassieke Muziek gestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium.  Hij is werkzaam als hoornist (& bugelist), muziekdocent en dirigent. Zie hier voor zijn eigen website.

Het opleidingsorkest repeteert op IKC De Hoge Hoeve, De Hoge Hoeve 70 | 6932 DJ | Westervoort

Naast de individuele lessen, het  opleidingsorkest en de optredens organiseert OBK ook activiteiten speciaal voor de leerlingen. Zo wordt er ieder voorjaar een voorspeelmiddag georganiseerd waarop -in het bijzonder – de leerlingen laten horen wat ze kunnen en wat er is bijgeleerd in het afgelopen jaar. Het opleidingsorkest sluit deze middag gezamenlijk af. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor niet-muzikale gezamenlijke activiteiten voor de leerlingen. Een aantal activiteiten die in de laatste jaren zijn voorbijgekomen: dagje Klimbos, bowlen, bezoek aan pretpark, Billy Bird.