Leerlingenorkest

Samen spelen is veel leuker dan alleen! Bovendien bevordert dit de klank en is het goed voor het muzikale gehoor. Daarom is er een leerlingenorkest opgericht voor alle leerlingen die de basis van het spelen en het noten lezen onder de knie hebben. Meestal betekent dit dat al na zo’n 6 maanden meegespeeld kan worden in het leerlingenorkest. Voor informatie over de individuele opleiding voor het bespelen van een instrument, zie hier.

In het leerlingenorkest spelen beginnende leerlingen, die iedere dinsdagavond bij elkaar komen om samen te repeteren. Tijdens de concerten van het Fanfareorkest laat ook het leeringenorkest horen waarop ze in de voorgaande periode samen hebben gestudeerd.

Het leerlingenorkest staat onder leiding van Jasper Arts. Jasper is hoornist en heeft Klassieke Muziek gestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium.  Hij is werkzaam als hoornist (& bugelist), muziekdocent en dirigent. Zie hier voor zijn eigen website.

Het leeringenorkest repeteert op IKC De Hoge Hoeve, De Hoge Hoeve 70 | 6932 DJ | Westervoort

Naast de individuele lessen, het leerlingenorkest en de optredens organiseert OBK ook activiteiten speciaal voor de jeugdleden. Zo wordt er ieder voorjaar een voorspeelmiddag georganiseerd waarop -in het bijzonder – jeugdleden laten horen wat ze kunnen en wat er is bijgeleerd in het afgelopen jaar. Het leerlingenorkest sluit deze middag gezamenlijk af. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor niet-muzikale gezamenlijke activiteiten voor de jeugdleden. Een aantal activiteiten die in de laatste jaren zijn voorbijgekomen: dagje Klimbos, bowlen, bezoek aa pretpark, Billy Bird.