Opleiding

Fanfare OBK heeft een goede eigen jeugdopleiding waarin plezier in muziek maken voorop staat. Binnen de opleiding wordt wekelijks 30 minuten individuele les aangeboden van een gediplomeerde docent die met veel enthousiasme de kneepjes van een instrument bespelen bijbrengt. Hiervoor worden uitdagende lesmethoden gebruikt waarbij al snel meegespeeld kan worden met play along-nummers. Een blaasinstrument- of slagwerkopleiding kan al gevolgd worden vanaf ongeveer 8 jaar. Als lid van OBK krijg je een instrument te leen. Omdat samen spelen leuker is dan alleen, heeft OBK daarnaast ook een eigen leerlingenorkest voor alle jeugdleden! Zie hier voor meer informatie.

Dit zijn alle instrumenten die bespeeld kunnen worden met daarbij de naam van de docent:

Trompet           Gilles Vink

Bugel               Gilles Vink

Bariton             

Saxofoon         Patricia Swart

Hoorn              Jasper Arts

Trombone        Hugo van der Wedden

Bas                   

Slagwerk          Arend-Jan van Straten

Blokfluitgroep

Vanaf de leeftijd van ongeveer 7 jaar kan ook al kennis gemaakt worden met muziek, door middel van blokfluit lessen. Fanfare OBK geeft op dinsdagavond cursussen van 24 blokfluitlessen aan groepen van 3 tot 6 leerlingen. Je leert ritmes spelen, noten lezen en je speelt al gauw mee met play along-nummers. In de jeugdopleiding van OBK staat plezier in muziek maken voorop. Ervaren muzikanten van OBK geven de blokfluitlessen. Aan het einde van het programma maak je kennis met de blaas- en slagwerkinstrumenten van de fanfare. Zo kan er met een voorsprong verder worden gegaan in de jeugdopleiding van OBK!

Leerlingen op blokfluit zijn tijdens de lesperiode van 24 weken lid van OBK en krijgen de blokfluit en het lesmateriaal te leen. Daarnaast organiseert OBK regelmatig activiteiten voor alle jeugdleden, inclusief de leden op blokfluit.

Windkracht 6

Speciaal voor leerlingen in het basisonderwijs is het project ‘Windkracht 6’ opgericht. De bedoeling van Windkracht 6 is om leerlingen van de bovenbouw van de basisschool op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met muziek, en met blaasmuziek in het bijzonder. Hiervoor zijn muzikanten van OBK ieder jaar te gast bij een andere basisschool.  Er worden per instrument groep workshops gegeven waarbij meer wordt uitgelegd over de instrumenten, er een stukje gespeeld wordt en er zelfs ruimte is om een instrument uit te proberen. Windkracht 6 wordt ieder jaar afgesloten met een klein concert op de school.

Lid worden

Voor contact informatie en informatie over de contributie, klik hier.