Concert door de Marinierskapel der Koninklijke Marine

Evenementgegevens

Op 20 oktober 2020 bestond Fanfare OBK Westervoort precies 100 jaar! Ter ere van dit jubileum verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine op 8 april 2022 een concert in Sportsplanet de Pals. Kaarten kosten 10 euro.

De Marinierskapel is een van de 3 professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De 53 muzikanten verzorgen de muziek bij staatsceremonies en militaire ceremonies. De Marinierskapel heeft een speciale klank, uitstraling en speelt verschillende soorten muziek. Daarom wordt in binnen- en buitenland regelmatig om de Marinierskapel gevraagd, onder andere voor speciale gelegenheden zoals dit jubileum.

Speciaal voor het concert in Westervoort neemt de Marinierskapel 2 solisten mee. Saxofonist Arno Bornkamp brengt in Westervoort de wereldprimeur op alt-saxofoon van ‘Concerto for alto saxophone and band’ van Keith Moss.

De tweede solist is zanger Dennis van Aarssen. Dennis is de winnaar van het negende seizoen van ‘The Voice of Holland’ (2019). In 2020 won hij met zijn debuutalbum ‘Forever You’ de Edison Jazzism Publieksprijs.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/marinierskapel