Vrienden van OBK


 Vrienden van OBK is ontstaan in het jaar 2004. Ze zijn gestart met 10 vrienden en momenteel staat de teller op 85 vrienden. 

 

Stichting Vrienden OBK

Het in stand houden van een muziekvereniging op het niveau van onze fanfare OBK is ontzettend moeilijk. De kosten voor aanschaf instrumenten, bladmuziek, professionele muzikale leiding en een eigen jeugdopleiding door bevoegde docenten zijn erg hoog.
In 2004 heeft een groepje betrokkenen het plan opgevat om de fanfare financieel te steunen. Dit plan is gerealiseerd door de oprichting van de Stichting Vrienden OBK. Op dit moment bestaat de stichting uit 85 begunstigers, die per jaar € 50,= bijdragen.
De begunstigers zijn particulieren en bedrijven uit Westervoort en omgeving.
Het bestuur van de fanfare geeft via een wensenlijst door welke zaken door de Stichting financieel gesteund kunnen worden. In de praktijk wordt het geld voornamelijk besteed aan de jeugdopleiding, zoals kosten docenten, theorielessen, bladmuziek en aanschaf instrumenten voor leerlingen. Daarnaast dragen we bij in de extra kosten, die de fanfare maakt voor het bezoeken van een concours.
Wij hebben de afgelopen 10 jaar de fanfare OBK structureel kunnen helpen en willen dit de komende jaren ook blijven doen. Hiervoor is het nodig, dat het aantal begunstigers toeneemt en niet zoals nu het geval is minder wordt.
Daarom doen we een beroep op u om begunstiger te worden van de Stichting Vrienden OBK.

“Het valt voor een muziekvereniging tegenwoordig niet mee om te leven, daarom ben ik vriend van OBK geworden. Het zou zonde zijn als zo’n orkest als OBK verdwijnt.” — Jan