Opleidingen


Blaasinstrumenten en slagwerk

Kom muziek maken bij OBK! Fanfare OBK heeft een goede eigen jeugdopleiding waarin plezier in muziek maken voorop staat. Je krijgt wekelijks 30 minuten individuele les van een gediplomeerde docent die je met veel enthousiasme de kneepjes van een instrument bijbrengt. Wij gebruiken hiervoor uitdagende lesmethoden waar je al snel mee kunt spelen met play along-nummers. Als lid van OBK krijg je een instrument te leen. Je kunt al een blaasinstrument- of slagwerkopleiding volgen vanaf ongeveer 8 jaar. Welk instrument kies jij?

-      Trompet             docent Ruben van Schijndel

-      Bugel                 docent Ruben van Schijndel

-      Bariton               docent Chiel Volman

-      saxofoon            docent Ilse Bies

-      hoorn                 docent Jasper Arts

-      trombone           docent Chiel Volman

-      bas                    docent Chiel Volman

-      slagwerk            docent Arend-Jan van Straten

Blaasmuziek is cool, vooral om samen muziek te maken. Want als lid van OBK leer je zo snel mogelijk om samen te spelen met andere leerlingen. Dit kan vaak al na ongeveer 6 maanden les. Dat is pas echt leuk. Iedere dinsdagavond repeteren onze leerlingen in 2 niveaus in een orkest van 8 tot 12 leden. Onze dirigent van de leerlingenorkesten zorgt voor uitdagende muziekpartijen op ieders niveau van veelal hippe muziek. Samen muziek maken met leeftijdgenoten is vooral ook heel gezellig. De orkesten laten ook regelmatig horen wat ze kunnen.

Ondertussen gaan je individuele lessen gewoon door. Het fanfare-orkest van OBK maakt muziek in de hoogste amateurklasse. Onze leerlingen krijgen een opleiding waarin zij zich  muzikaal maximaal kunnen ontwikkelen om uiteindelijk mee te spelen in het grote orkest. Je kunt daarom na een paar jaar lessen meedoen aan muziekexamens van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). Tussendoor geeft je docent je regelmatig een rapport waar de vorderingen op staan.

Informeer naar de mogelijkheden en kom muziek maken bij OBK!

stuur een e-mail

Blokfluit

Maak kennis met muziek en leer blokfluit spelen bij OBK! Vanaf ongeveer 7 jaar kun je van start met muziek maken op een blokfluit. Fanfare OBK geeft op dinsdagavond cursussen van 24 blokfluitlessen aan groepen van 3 tot 6 leerlingen. Je leert ritmes spelen, noten lezen en je speelt al gauw mee met play along-nummers. In de jeugdopleiding van OBK staat plezier in muziek maken voorop. Ervaren muzikanten van OBK geven de blokfluitlessen. Aan het einde van het programma maak je kennis met de blaas- en slagwerkinstrumenten van de fanfare. Je kunt met een voorsprong verder gaan in de jeugdopleiding van OBK!

De leerlingen op blokfluit zijn tijdens de lesperiode van 24 weken lid van OBK en betalen lesgeld van in totaal € 99,-. Je krijgt de blokfluit en het lesmateriaal te leen. Ook doe je mee aan de activiteiten die OBK voor haar jeugdleden organiseert.

Informeer naar de mogelijkheden en kom muziek maken bij OBK!

Mail: info@obk-westervoort.nl

 

Extra Jeugdactiviteiten

De jeugdopleiding van OBK is veel meer dan individuele muziekles. Je bent vooral ook lid van de vereniging OBK en je hoort erbij. Naast de leerlingenorkesten en de optredens organiseren wij activiteiten speciaal voor onze jeugdleden.

Ieder jaar kun je op de voorspeelmiddag laten horen wat je kunt! Je familie en vrienden zijn van harte welkom. Het is mooi om te horen wat iedereen heeft bijgeleerd. Het is een gezellige ontspannen middag. De jeugdorkesten zorgen voor een feestelijke afsluiting van de middag. Spelen in een groot orkest van alleen maar leeftijdsgenoten is een bijzondere ervaring.

De leerlingen van OBK trekken er ieder jaar ook op uit voor een leuke activiteit. Kortom; kom bij OBK voor een goede muziekopleiding, plezier en gezelligheid.
Blaasmuziek is cool!